Resepi cepat & mudah ~ Garlic bread & sup cendawan

Ada roti yang tak habis ni.. takkan tunggu expired baru nak buang?

Encik suami aka chef yang memang suka tengok rancangan masak, bagi idea.. "malam ni kita makan ala western..." katanya... wahh.. macam best jek kan..

Chef suruh saya bakar roti bawang putih (garlic bread) version home made... tapi semua bahan chef yang sediakan...

Mudah je bahan-bahan untuk GARLIC BREAD ni.. bila2 pun boleh buat..
♡ 3 biji bawang putih : diketuk dan dicincang (halus @ kasar terpulang ikut citarasa)
♡ 50 gram butter
♡ 6 keping roti gardenia

Lenyekkan butter dan bawang putih bersama sehingga rata. Aisy...Bau bawang putih dengan butter ni pun dah sedap!

Sapukan sedikit butter dan bawang putih yang dah dilenyek tadi ke atas roti gardenia. Sapu rata pada permukaan roti..

Bakar roti dengan menggunakan pembakar roti.. lagi garing roti, lagi sedap.. bawang putih yang hangus sikit-sikit menjadikan roti lebih sedap!!
** Kalau roti yang digunakan banyak, gandakan jumlah butter & bawang putih.

Okey.. roti dah siap.. nak cicah dengan apa??

Sebab anak suka makan sup cendawan, jadi chef sediakan bahan-bahan pulak..

Bahan-bahan untuk SUP CENDAWAN
♧ 1 tin sup cendawan (chef saya guna jenama Chambell)
♧ 1 tin air (guna tin sup tadi)
♧ Cendawan butang segar (dihiris: jangan nipis sangat)

Caranya:
Sauté cendawan butang dengan sedikit mentega.
Masukkan sup cendawan dan air.
Kacau berterusan sehingga menggelegak untuk mengelakkan sup menjadi berketul-ketul.
Dah siap!

 
Sup cendawan dan garlic bread


Oleh sebab makan lewat malam, jangan lupa telan bersama SET KURUS SHAKLEE atau PHYTOCOL-ST untuk membantu masalah KOLESTEROL dari sekarang..  sekurang-kurangnya itu lebih baik dari makan lewat malam tapi pastu terus tidur ^___*

Mudah kan?
Selamat Mencuba!

Oppss...Saya Pengedar Shaklee Yang Sah tau hihi...  
Ogy 0128450300
SID 967422

No comments:

Post a Comment